Zlaté prstene sú oslavou krásy ženy

Zlaté prstene sú vyhľadávané šperky. Zlaté prstene sú symbolom dôležitých životných udalostí a často sú to hodnotné dary. Najmä dámske zlaté prste sú venované pri výnimočných a krásnych príležitostiach.

História prsteňov

Prvé dôkazy o prsteňoch sa datujú už od roku 2500 pred n. l.. Starodávne civilizácie už poznali prstene. Boli znakom bohatstva, manželstva, spoločenského postavenia ale boli tiež symbolom členstva v určitej skupine.

Dámske snubné prstene sa nosili na štvrtom prste ľavej ruky a ukazovali tak, že žena je vydatá. Podľa legendy bol tento prst vybraný pre prsteň, ktorý symbolizoval lásku, pretože sa predpokladalo, že obsahuje žilu, ktorá smeruje priamo do srdca - takzvanú „žilu lásky“. Aj keď ženské prstene nie vždy symbolizujú vzťahové sľuby a míľniky, v mysli mnohých z nich sa nachádzajú jedny z najkrajších a zmysluplných šperkov, aké žena kedy nosí.

Dámske prstene a snubné prstene majú pôvod v starovekom Egypte a naše dnešné moderné zvyky siahajú až do starovekého Ríma a Grécka. Tradičné drahé kovy a kamene prešli rôznymi trendmi; ako napríklad vynájdenie nových kovov kvôli nedostatku a popularizácia diamantov v 18. rokoch. Jedna vec je však istá, nech už je prsteň akýkoľvek, akejkoľvek príležitosti a nech už je nositeľ ktokoľvek, dámske prstene sú jedny z najkrajších šperkov, aké kedy nosí.

Dámske prstene pre modernú ženu

Zlatníctvo Fortuna Aurum vytvára úžasné kolekcie zlatých šperkov a špeciálne zlatých prsteňov. Naše dielne umožňujú vytvoriť krásne prstene, ktoré ozvláštnia každú ženu. Môžete si vybrať prstene podľa vašej predstavy, personalizovať ich alebo si môžete nechať navrhnúť výnimočný originálny šperk.

Štýly dámskych prsteňov

Rovnako ako ľudia, aj prstene majú svoj vlastný štýl a vzhľad. Od klasických až po moderné dámske prstene, každý z nich má svoje špeciálne vlastnosti.

Fortuna Aurum ponúka prstene pre ženy v rôznych štýloch, tvaroch a veľkostiach.

Zásnubné a svadobné prstene

Zásnubný a svadobný prsteň má v živote každej ženy výnimočné miesto. Zásnubný a svadobný prsteň s radosťou pripomína radostné chvíle a nekončiacu lásku. Tento typ prsteňov môže ozvláštniť výrazný drahý kameň. Takéto prstene sú zvyčajne gravírované iniciálami alebo osobným mottom.