Leto a šperky idú k sebe

(5 pravidiel ako si správne vybrať šperk)

 

Leto, slnko a príjemné teplé počasie nám prinášajú viac odhalenej pokožky v meste, v ideálnom prípade ľahko opálenej, ktorá priam vyzýva dať si na seba zopár výrazných kúskov zo šperkovnice. Treba si však dať pozor, aby ste to neprehnali. 

Máte doma plno krásnych šperkov, ale nie ste si istá, ako ich správne farebne zladiť? Je lepšie zvoliť zlato alebo striebro? Je vhodné vybrať si niečo s kamienkom alebo perly? A kedy je ozdôb už priveľa? Poradíme vám, ako kombinovať šperky, aby ste sa cítili príjemne a atraktívne. Veď leto je pre šperky ako stvorené.

  • Šperk by mal byť praktický

Vybrať šperk, ktorý je vhodný pre každodenné nosenie, sa môže zdať ako jednoduchá úloha, ale opak je pravdou. Praktický šperk si môžete vziať bez obáv do práce, do školy, aj na nákupy. Ideálne sú drobné prstienky, prstienky s malým kamienkom, jednoduché napichovacie náušnice, ale aj vkusné hodinky. Menej je viac. Ak máte nejaký obľúbený kúsok - náušnice alebo prstienok - nechajte ho vyniknúť a už ho s ničím nekombinujte.

  • Nebojte sa farieb

V lete sa pripravte na explóziu farieb v kombinácii s tradičnými tvarmi. Tyrkysové, koralové, citrónové, ružové a zelené odtiene letu vždy pristanú. Ak nájdete nejaký úžasný kúsok plný farieb, zostaňte radšej pri tom jednom. Výrazne farebné šperky neznesú konkurenciu.

1174

  • Zlatý alebo strieborný šperk?

Leto a slnko doplní zlato, ktoré navyše na opálenej pleti vyzerá veľmi príťažlivo. Stavte na zlaté visiace náušnice, ktoré v jasnom, slnečnom počasí nádherne rozžiaria tvár. Nepristanú vám teplé farby? Siahnite po zlate červenom, ktoré vyhovuje letným aj zimným typom.

  • Leto a šperky patria spolu

Pokožka ľahko opálená letným slnkom priamo nabáda k noseniu výrazných šperkov. Bez obáv nechajte šperk prevziať kontrolu nad vaším outfitom a nebojte sa vrstvenia. Jednoduchý top môžete ozdobiť náhrdelníkom rôznych štruktúr i dĺžok. Môžete si vybrať z množstva štýlov: od zlatých retiazok až ku korálovým, či drobným tenkým náhrdelníkom s príveskami.

  • Experimentujte

Vyskúšajte spojenie zdanlivo nespojiteľného. Vezmite si to najobyčajnejšie bavlnené tričko a doplňte ho výrazným náhrdelníkom, alebo silnými zlatými náramkami. Môžete siahnuť po dlhej retiazke s medailónikom alebo niečím výrazným. Hlavnou pointou je vytvoriť kontrast, spojiť niečo, čo na prvý pohľad nejde spolu.