November je mesiacom citrína a topazu

Novembrové narodeniny sú spojené s dvoma drahými kameňmi: citrín a topas. Teplá farba citrínu je považovaná za dar od slnka a mnohí veria, že je liečivým drahokamom.

Citrín

Toto sú tiež kamene Zverokruhu pre Strelca (23. novembra - 21. decembra). Citrín je tradičným kameňom novembra a je alternatívnym kameňom zverokruhu pre Škorpióna.

Citrín sa spája s hodnotami nádeje, veselosti, mladosti, zdravia a vernosti. Citrín má rôzne farebné odtiene od žiarivej žltej po jasne oranžovo hnedú. Väčšina ľudí si vyberie citrín podľa svojich osobných preferencií, ale najvyhľadávanejšie sú jasné žiarivé žlté farby.

V staroveku sa citrín nosil ako ochrana pred hadím jedom a zlými myšlienkami. Dnes je známy ako kameň, ktorý sa spája úspechom a prosperitou.

Citrín je jedným z najobľúbenejších a najdostupnejších drahokamov. Je ich pomerne veľa a je k dispozícii v širokej škále veľkostí a tvarov,. Mnohé zlaté šperky sú osadené týmto kameňom. Tieto šperky sú odvážne a nadčasové.

Vyberte si krásne šperky z citrínom

Topaz

Topaz má skutočne mimoriadne širokú škálu farieb, ktorá okrem hnedej obsahuje rôzne tóny a sýtosť modrej, zelenej, žltej, oranžovej, červenej, ružovej a fialovej. Bezfarebný topás je bohatý a často sa s ním zaobchádza, aby získal modrú farbu. Topaz je tiež pleochroický, čo znamená, že drahokam môže vykazovať rôzne farby v rôznych smeroch kryštálu.

Pozrite si ponuku zlatých šperkov s topazom