Zlaté prstene - štýly a výhody

Zlaté prstene sú je jedným z najstarších šperkov. Po stáročia sa používa ako symbol bohatstva, lásky a oddanosti. Zlaté prstene sa často používali ako talizman, ktorý chráni svojho majiteľa pred údermi osudu. V každom prípade sú zlaté prstene mimoriadne krásne!

Zlatý prsteň je univerzálny šperk, ktorý je vhodný pre všetky vekové kategórie. Jej vzhľad zdôrazňuje jednak vysoké spoločenské postavenie majiteľky a jednak demonštruje jej vycibrený vkus. Často je tento zlatý ornament konečným dotykom, ktorý úspešne dopĺňa vytvorený obraz.

Populárne štýly zlatých prsteňov

Výrobcovia vyrábajú rôzne modely zlatých prsteňov:

  • Klasický štýl - je výrobok s tenkým okrajom zdobeným jedným alebo viacerými kamienkami, ideálny na každodenné použitie.
  • Svadobné obrúčky – dizajn takýchto modelov je rôznorodý: od klasického hladkého prsteňa až po masívny šperk s originálnym dizajnom, možno doplniť kameňom strednej veľkosti, zvyčajne diamantom.
  • Náboženské – znakom takýchto prsteňov je aplikácia slov modlitby na ich povrchu.
  • Prstene s drahými kameňmi – výrobky zdobené veľkým kameňom alebo celokovové. Takéto modely tradične preferujú muži a ženy v zrelom veku.
  • Náramok s retiazkou – víťaz medzi mladými ľuďmi. Kombinuje dva produkty naraz: prsteň a náramok spojené retiazkou.

Rozmanitosť modelov umožňuje každej žene vybrať si zlatý prsteň na základe svojich chuťových preferencií, veku a finančných možností.

Hlavné výhody zlatých prsteňov

Zlaté prstene a prstene majú nepopierateľné výhody oproti výrobkom vyrobeným z iných kovov. V prvom rade je to krásny a elegantný vzhľad. Šperky z tohto drahého kovu vždy upútajú pozornosť jemným leskom!

Značky šperkov dnes na výrobu prsteňov používajú nielen tradičný žltý kov. V obchodoch nájdete šperky z bieleho, ružového, fialového a dokonca aj čierneho zlata. Takéto modely vyzerajú veľmi nezvyčajne, čo im dodáva pridanú hodnotu.

Zlaté prstene sú obzvlášť praktické. Do zliatiny sa pridávajú ďalšie prvky, ktoré im dodávajú pevnosť a odolnosť. Ďalšou výhodou je, že zlatý prsteň si zachováva atraktívny vzhľad po dlhú dobu vďaka absencii oxidácie.