Ako si správne vybrať náušnice?

Vybrať si správne náušnice nemusí byť ľahkou úlohou. Hoci sa rozprávame o drahých kovoch, niektoré náušnice sú určené na prestížne spoločenské akcie, iné do práce a ďalšie zasa na voľný čas. Ako si teda zadovážiť tie správne a investovať s rozumom?

Azda najdôležitejším aspektom, ktorý by ste mali zohľadňovať pri kúpe náušníc, je typ udalosti a samozrejme oblečenia, ktoré budeme mať na sebe. Iný outfit si vyberieme na ples a iný na záhradnú slávnosť. Nezabúdajte, že k jednoduchým šatám volíme odvážnejšie kúsky, ale k tým náročnejším modelom sa hodia zase neprekombinované čisté línie. V náušniciach sa zároveň musíte cítiť sebavedomo a pohodlne. Vyberajte si náušnice, ktoré zodpovedajú vášmu vkusu, sú vám prirodzené a dokážu o vás veľa napovedať. Nie vždy je zohľadňovanie módnych trendov nevyhnutnosťou, pretože nie všetko zodpovedá vášmu naturelu. Ak ste napríklad športový typ, romantické náušnice nemusia byť pre vás tou najlepšou voľbou. 

Zlaté náušnice 23178Zlaté náušnice 23134/BZlaté náušnice 2310/6

Druhým nemenej dôležitým pravidlom je typ tváre. Majiteľkám okrúhlej tváre sa hodia dlhé visiace náušnice, ktoré vašu tvár opticky predĺžia. Nič nepokazíte ani gombíkovými náušnicami. Hranaté rysy tváre potlačia do úzadia veľké náušnice, ale primeraným riešením sú tiež okrúhle náušnice. Opačné pravidlo platí pre oválnu tvár, ku ktorej pristanú nenápadné a jemné kúsky. Rovnako dobre na oválnej tvári vyniknú náušnice trojuholníkovej línie.

Ak sa chystáte na spoločenskú udalosť a hodláte zabodovať rovnými vyžehlenými vlasmi, môžete si dovoliť zdobenejšie náušnice a náušnice s kamienkami. Pri krátkych vlasoch voľte striedmejšie línie náušníc.

Zlaté náušnice 23182Zlaté náušnice 23441Zlaté náušnice 2310/6

Ak teda vyberáte náušnice, riaďte sa hlavne svojim vkusom. Okrem toho by mal správny výber náušníc zohľadňovať typ udalosti, tváre a účesu. Ako je to však s postavou? Ak vám príroda nenadelila dostatok centimetrov, môžete si ich opticky pridať nielen vysokými opätkami, ale aj veľkými výraznými náušnicami. Opačná zásada platí pre vysoké ženy, ktoré by mali uprednostňovať nenápadné náušnice.