Ako si vybrať zlatý prsteň?

Zlaté prstene sú jednými z najstarších šperkov, ktorý slúži nielen na dotvorenie obrazu, ale môže vypovedať aj o spoločenskom postavení, vkuse a temperamente človeka. Slúži aj ako symbol lásky a lojality.

Ak chcete vybrať najlepší model, musíte analyzovať veľa detailov. Pri výbere prsteňa by ste preto mali venovať pozornosť jeho veľkosti, šírke, vlastnostiam kovu a vzorky, ako aj vlastnostiam kameňov, ak nejaké existujú.

Veľkosť prsteňa

Napriek iným vlastnostiam výberu prsteňa sa v prvom rade oplatí zvoliť správnu veľkosť. Aby ste sa s tým nepomýlili, môžete využiť pomoc konzultanta v obchode, ale môžete tiež vykonať merania sami - pomocou nite alebo papiera.

Pozornosť sa oplatí venovať aj nasledujúcim vlastnostiam: prsty môžu opúchať, treba merať len prst, na ktorom plánujete nosiť šperk, prsteň po vyskúšaní hneď nesnímajte, dajte si čas, aby ste si naň zvykli málo. Aby ste správne určili veľkosť, nemali by ste vykonávať merania ihneď po fyzickom tréningu. Ľudské telo je tiež asymetrické, takže miery na jednej strane sa môžu líšiť od mier na druhej, preto by ste si ju mali zmerať na prste, na ktorom plánujete šperk nosiť.

Šírka prsteňa

Celkový vzhľad šperku na prste závisí od šírky prsteňa. Ak je prst tenký a dlhý, potom je lepšie vybrať tenké krúžky. Pre palce je lepšie kupovať nápadné a široké modely.

Kov a vzorka

Tradične sa na výrobu plakiet používa striebro, zlato a platina.

Striebro je najjemnejší kov, preto ho z času na čas treba preleštiť. Strieborné modely však majú malú cenu. A aby ste si vybrali model, ktorý vám bude čo najlepšie vyhovovať, je lepšie zvoliť si model s 925 proof.

Ale platina je praktický, ale najdrahší kov. Najľahšie sa spracováva, platinové prstene sú takmer nezničiteľné a nežltnú.

Mnoho ľudí má rád zlatý prsteň kvôli jeho žiarivej farbe a odolnosti. Je lepšie kupovať výrobky vyrobené z kovu 585, pretože sú odolnejšie voči opotrebovaniu a poškriabaniu. Zlaté podpätky však môžu mať širokú škálu odtieňov v závislosti od prítomnosti rôznych nečistôt v zliatine.

Obrúčky z bieleho zlata majú vďaka rhodiovaniu strieborný odtieň. Najbežnejšou možnosťou je žlté zlato, ktoré má krásny citrónový odtieň, zatiaľ čo červené zlato má krásny ružový odtieň. Tieto modely budú vyzerať obzvlášť dobre na opálenej pokožke.

Výber prsteňa je vždy príjemný proces, ktorý sa dá ešte uľahčiť, ak využijete tipy na takýto nákup.

Späť do obchodu