Zlaté prívesky sú ozdobou, ktorá dopĺňa štýl

Vzácny zlatý kov nikdy nestráca svoju hodnotu. Zlatý prívesok je jedným z obľúbených doplnkov, ktorý zaujíma hlavné miesto, pretože práve prívesok púta hlavnú pozornosť. Vzhľadom na rozmanitosť ich formy môžu mať tieto šperky pre majiteľa nielen estetický význam, ale aj symbolický význam, zdôrazňujúci jeho individuálny štýl a dokonca vypovedajú o jeho charaktere a preferenciách.

Dizajnéri ponúkajú množstvo rôznych šperkov pre rôzne pohlavia a vekové kategórie, takže si medzi nimi môžete vybrať prívesok ako darček, na večerný look, na dôležitú udalosť alebo len tak pre potešenie seba.

Kovy na výrobu príveskov

Prívesky z červeného zlata. Majú teplý zlatožltý odtieň. Takéto šperky vyzerajú veľmi luxusne, takže budú vždy zdôrazňovať bohatstvo, úspech a vysoké postavenie majiteľa. Prívesok z tohto kovu je skvelým darčekom pre znalca tradícií a nadčasovej klasiky.

Biele (svetlé) zlato. Hodná možnosť, alternatíva k vzácnej platine, pretože šperky budú mať rovnakú farbu a lesk, ale budú lacnejšie. Prívesky z bieleho zlata dodávajú šarm a eleganciu.

Kombinovaný kov. Môžete kombinovať biele a červené zlato, alebo napríklad zlato a striebro. Remeselníci môžu vytvoriť skutočný exkluzívny, stelesňujúci tie najodvážnejšie nápady budúceho majiteľa. Takéto kombá vyzerajú veľmi zaujímavo a štýlovo na príveskoch symbolov zverokruhu alebo ikon.

Tvar príveskov

Môžu to byť symboly priateľstva a lásky (srdce, holubice, labute, niekedy sú prívesky rozdelené na dve polovice - pre milovníkov), písmená (spravidla sa vyberá prvé písmeno mena), znamenia zverokruhu (majitelia veria že takýto amulet prináša šťastie) a symboly náboženstva a viery (ikony, kríže, vonné tyčinky, symboly iných svetových náboženstiev).

Detské prívesky sa vyrábajú v podobe lístkov, kvetov alebo zvieratiek. Vyrábajú amulety (rôzne kúzla, runy, štvorlístok, sova, slon a iné figúrky, ktoré majú veľa symbolických významov). Na dodatočné zdobenie v príveskoch sú použité vložky z rôznych kryštálov a kameňov, diamantové gravírovanie, farebný smalt a pod.

Ako si vybrať prívesok na retiazku

Pre pohodlné nosenie príveskov je potrebná retiazka. Aby sa šperky navzájom harmonicky kombinovali, stojí za to venovať pozornosť niekoľkým pravidlám:

  • prívesok a retiazka musia dizajnovo ladiť;
  • hrúbka retiazky by mala zodpovedať veľkosti prívesku;
  • pre miniatúrne prívesky sa lepšie hodia elegantné úhľadné retiazky a pre masívne textúrované výrobky by ste mali zvoliť hrubú silnú retiazku alebo ozdobnú čipku.

 

Zlaté prívesky sú jedinečným šperkom, ktorý zvýrazní váš štýl a dotvorí váš vzhľad. Môže potešiť drahú osobu ako nezabudnuteľný darček a očariť svojou žiarou. Nosenie zlatého prívesku premení obyčajný deň na malú oslavu sofistikovanosti a krásy!