Zlaté prívesky pre štýlový vzhľad

Zlatý prívesok je malý detail, ktorý môže dodať šmrnc obrazu, aktualizovať vzhľad a osviežiť aj jednoduchý a prísny outfit! Táto elegantná dekorácia sa môže rovnako krásne lesknúť na zlatej retiazke, ako aj na šnúrke z gumy, kože či bižutérneho hodvábu!

Zlatý prívesok bude odrážať váš štýl a zdôrazní jedinečnosť obrazu a stane sa jeho poslednou notou. Historicky sa objavovali ešte pred krúžkami. Dokonca aj jaskyniari si krky zdobili pazúrmi či tesákmi lovených zvierat. Postupom času sa tieto dekorácie stali estetickejšími a komplexnejšími. Prvé prívesky, vyrobené z kovu, kameňa a dreva, sa zmenili z amuletov na moderné dekoratívne prvky.

Rozmanitosť štýlov

Zlaté prívesky sú mimoriadne rozmanité. Existujú dva typy pripevnenia príveskov na šnúrku alebo retiazku: odnímateľné a neodnímateľné, kedy je prívesok pripevnený v strede retiazky pomocou článkov.

Prívesky majú mnoho podôb: geometria, abstrakcia, písmená, nápisy, zvieratá a rastliny, kvapky a symboly. Všetko je limitované len fantáziou, ktorá nemá pre dizajnérov a šperkárov hranice.

Tiež nie ste obmedzený v počte týchto doplnkov na jednej šnúrke alebo retiazke - môžete pripojiť jeden prvok alebo niekoľko naraz, čím vytvoríte nezvyčajný a odvážny štýl. Mimochodom, podľa ich štýlu sa líšia aj šperky: klasický, vintage štýl, etnický, moderný ležérny, estetický boho, orientálny a romantický.

Pre pohodlie je dôležité, aby veľkosť šperku správne sedela na retiazke. V ideálnom prípade by mal byť prívesok ľahší, prípadne vážiť aspoň rovnako ako retiazka – to je záruka, že sa nepoškodí a prívesok bude držať na svojom mieste.

Ako a s čím nosiť prívesok

Zlatý prívesok je elegantný a vhodný detail pre akýkoľvek vzhľad a udalosť. Nosí sa ako k dennému basic outfitu alebo business looku, tak aj k šatám „na špeciálne udalosti“.

Na každodenné nosenie sa vám bude hodiť úhľadný krížik alebo prívesok s malým kamienkom. Obchodný oblek dokonale doplní lakonické malé modely, napríklad písmeno alebo prívesok s vaším symbolom zverokruhu.

Večerný look možno doplniť väčším a luxusnejším príveskom s estetickou vložkou. Voľba je na vás, ale všimnite si, že dekorácia by mala byť kombinovaná s oblečením a ďalšími prvkami.

Variant s originálnou kombináciou línií, tvaru a farby je vhodný pre kreatívnu a nevšednú osobnosť. To výhodne ukáže individualitu a odvahu majiteľa. Tiež zlaté šperky budú vyzerať harmonicky s každodenným oblečením a večerným oblečením neobvyklého štýlu.

Vo všetkej rozmanitosti zlatých príveskov si určite vyberiete ozdobu, ktorá vás osloví a dodá vám žiarivosť a tajomné čaro!